Johdatus Itä-Aasiaan -MOOC-verkkokurssi Turun yliopiston vuoden 2022 opintojakso!

Johdatus Itä-Aasiaan -MOOC-verkkokurssi on Turun yliopiston vuoden 2022 opintojakso


Opintojakson vastuuopettaja Silja Keva
vastaanottamassa palkintoa. Kuva: TY

Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta valitsivat Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen ja Yliopistojen Aasia-verkoston -verkkokurssin “Johdatus Itä-Aasiaan” vuoden opintojaksoksi 2022. 
Valintaperusteita kuvattiin näin: ”Johdatus Itä-Aasiaan -MOOC-verkkokurssi oli innostava, kaikille avoin itseopiskelukurssi. Kurssilla oppimista tukivat omassa aikataulussa suoritettavat pienet ja vaihtelevat tehtävät, joiden yhteyteen oli merkitty arvioitu kesto. Erilaiset tehtävät nivoutuivat kurssin oppikirjaan ja monipuoliseen verkkomateriaaliin. Kurssisivuston visuaalinen ilme lisäsi motivaatiota. Opiskelijapalautteet kurssilta olivat kiittäviä.”
 
Johdatus Itä-Aasiaan on kaikille avoin ja ilmainen massaverkkokurssi. Tällä kurssilla opit ymmärtämään Itä-Aasian yhteiskuntien avainpiirteitä ja keskeisimpiä haasteita, jotka määrittävät alueen maiden (Kiina, Etelä-Korea, Pohjois-Korea ja Japani) nykypolitikkaa, talouksia ja maiden välisiä suhteita.
 
Kurssi perustuu oppikirjaan nimeltä Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi – johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin. Erilaiset verkossa suoritettavat tehtävät tukevat ja täydentävät oppikirjaa ja auttavat opiskelijaa soveltamaan ja pohtimaan oppimaansa. Kurssi on kokonaan suomenkielinen.
 
Kurssille kirjautuminen: Syksyn 2022 kurssille voi kirjautua 3.10 -20.11.2022 aikana. Kurssia voi suorittaa ajalla 3.10-18.12.2022.
Tervetuloa mukaan!
 
Kuva: Jukka Aukia