Japanese garden by night by Silja Keva

Yliopistojen Aasia-verkosto

Yliopistojen Aasia-verkosto

 – Aasian tutkimuksen ja opetuksen
merkittävin toimija Suomessa

Tutustu kursseihimme ->
Tutustu julkaisuihimme ->

Yliopistojen Aasia-verkosto on perustettu vuonna 1996 vahvistamaan Aasian tutkimusta ja koulutusta Suomessa. Se on toiminut etäopetuksen pioneerina ja järjestänyt Aasiaa käsitteleviä verkokursseja jo vuodesta 1999 lähtien.

Aasia-verkosto tarjoaa jäsenyliopistojen opiskelijoille ilmaiseksi verkko-opetusta aine- ja syventävien opintojen tasolla, ja järjestää seminaareja tohtorikoulutettaville. Verkosto panostaa digitaalisten materiaalien ja tutkimusmenetelmien tunnetuksi tekemiseen Aasian tutkimuksessa Suomessa. Näiden toimien ansiosta

  • jäsenyliopistojen opiskelijoilla on työmarkkinoilla vahva asema Aasia-verkoston tarjoamien työelämärelevanttien tietojen ja taitojen ansiosta.
  • jäsenyliopistojen opiskelijat ja tohtorikoulutettavat tuottavat Aasia-verkoston kurssien, tohtoriseminaarien ja muiden toimintojen ansiosta kansainvälisesti korkeatasoisia opinnäytetöitä Aasiasta.

Aasia-verkosto vastaa koko ajan lisääntyvään Aasia-tietouden tarpeeseen tarjoamalla ilmaisia MOOC-johdantokursseja kaikille Aasiasta kiinnostuneille. -> lisätietoja

Muut kurssit ovat ilmaisia vain Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijoille, mutta kursseille voi osallistua myös itsemaksavana opiskelijana. -> lisätietoja

Yliopistojen Aasia-verkosto järjestää vuosittain Aasian tutkimuksen päivät, joka toimii kansallisena Aasian tutkimuksen keskustelu- ja verkostoitumisfoorumina Suomessa.

Aasia-verkoston s-postilista ja some-kanavat ovat tärkeimpiä tiedonlähteitä Suomessa Aasia-opintoihin, tutkimukseen ja työmahdollisuuksiin liittyen.

Aasia-verkoston jäsenyliopistot

  • Jyväskylän yliopisto
  • Tampereen yliopisto
  • Turun yliopisto

Verkoston jäseneksi voivat liittyä myös muut suomalaiset yliopistot. Uusien jäsenten ottamisesta päättää verkoston johtoryhmä.

Organisaatio

Yliopistojen Aasia-verkoston koordinaatiosta vastaa Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus.

Verkoston johtajana toimii Outi Luova, joka on Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen yliopistonlehtori ja varajohtaja.

Jokainen jäsenyliopisto nimeää yhden edustajan ja varaedustajan yliopistoverkoston johtoryhmään.

Koordinaatioyksikkö

Outi Luova verkoston johtaja, yliopistonlehtori+358 29 450 3058
Silja Keva yliopisto-opettaja+358 29 450 3055

 

Etusivun kuva: Outi Luova