MOOC-kurssien suoritusohjeet

Maksuttomat MOOC-kurssit ovat avoinna kaikille Aasiasta kiinnostuneille. Kursseilla pääset tutustumaan Aasian lähihistoriaan ja nyky-yhteiskuntiin sekä liiketoimintaympäristöihin.

Tällä hetkellä Yliopistojen Aasia-verkosto tarjoaa seuraavat maksuttomat MOOC-kurssit:

1. Johdatus Itä-Aasiaan, 3 op
2. Johdatus Kaakkois-Aasiaan, 3 op
3. Johdatus Etelä-Aasiaan, 3 op
4. Introduction to Business in East and Southeast Asia, 3 cr

MOOC-kurssit perustuvat itsenäiseen opiskeluun ilman opettajan ohjausta. Jokaisella kurssilla on oma oppikirjaansa. Erilaiset verkossa suoritettavat tehtävät tukevat ja täydentävät oppikirjaa ja auttavat opiskelijaa soveltamaan ja pohtimaan oppimaansa. Monipuolisiin tehtäviin sisältyy esimerkiksi kysely- ja keskustelutehtäviä, tiivistelmä- ja pohdintatehtäviä ja vertaisarvioituja kirjoitustehtäviä.

Kursseilla ei ole tiukkaa aikataulua ja ne voi suorittaa omassa tahdissa kurssijakson aikana. Jokaiseen kurssiin kuuluu jakso tai jaksoja, jolloin voi suorittaa keskustelu- tai vertaisarviointitehtäviä. Kurssit ovat auki noin kolme kuukautta.

Kursseille hakeminen, kirjautuminen ja suorittaminen

Kursseille voi kirjautua kurssijaksojen aikana suoraan ilman hakuprosessia. Tarkista jokaisen kurssin kohdalta viimeinen mahdollinen kirjautumispäivä.

MOOC-kursseille voi kirjautua itsenäisesti DigiCampuksen kautta ilman hakuprosessia. Näet kurssien rekisteröitymisajat DigiCampuksen sivuilta.

Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat tai itsemaksavat opiskelijat voivat tulla kursseille myös kurssihaun kautta, jolloin he saavat suoritetuista kursseista suoritusmerkinnän. Aasia-verkoston kurssihakujen tiedot löytyvät tältä sivulta.

Johdatus Itä-Aasiaan -kurssille voi myös hakea Turun avoimen yliopiston kautta.

Kurssit järjestetään DigiCampus-alustalla. Pääset kirjautumaan kurssialueelle joko Google-tunnuksillasi tai oppilaitoksesi HAKA-tunnuksillasi tältä sivulta. Näet kurssien rekisteröitymisajat DigiCampuksen sivuilta.

Kurssit järjestetään tiettynä ajanjaksona. Kursseille kirjautuminen avautuu samana päivänä, kun kurssi alkaa, ja kirjautuminen on auki tietyn aikaa. Tarkista viimeinen kirjautumispäivä kurssin sivulta. Kurssialue sulkeutuu kurssin ilmoitettuna päättymispäivänä, minkä jälkeen kurssia ei voi enää suorittaa.

Kurssin oppikirja kannattaa hankkia hyvissä ajoin jo ennen kurssin alkua.

Kurssit arvostellaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Todistus ja suoritusmerkintä

Kun olet suorittanut kurssin kaikki vaadittavat osiot hyväksyttävästi, voit tulostaa DigiCampus-alustalta todistuksen kurssin suorittamisesta.

Jos sinut on hyväksytty kurssille Yliopistojen Aasia-verkoston kurssihaun kautta saat suoritusmerkinnän Turun yliopiston rekisteriin, josta voit siirtää suorituksesi omaan yliopistoosi/korkeakouluusi. Lue tarkemmat ohjeet Study Guide -opinto-oppaasta. Jos sinut on hyväksytty Johdatus Itä-Aasiaan-kurssille Turun avoimen yliopiston kautta, noudata Avoimen ohjeita suoritusten siirtämiseen.

Muut opiskelijat eivät saa kurssista automaattisesti suoritusmerkintää opintorekisteriin. Voit kysyä soveltuvasta oppiaineesta yliopistossasi/korkeakoulussasi voidaanko kurssitodistus hyväksyä siellä.

Huom! Suomenkieliset MOOC-kurssit korvaavat aiemmat vastaavat englanninkieliset peruskurssit. Jos olet jo suorittanut jonkun englanninkielisistä peruskursseista ja saanut siitä merkinnän yliopistosi opintorekisteriin, et voi saada vastaavasta uudesta MOOC-kurssista enää uutta opintorekisterimerkintää. Voit kuitenkin halutessasi tehdä uuden MOOC-kurssin esim. tietojasi päivittääksesi ja saat silti kurssista DigiCampuksen todistuksen, vaikka opintopisteitä ei rekisteröidäkään tutkintoosi. Kirjaudu siinä tapauksessa kurssille suoraan DigiCampuksen kautta.

Jos olet suorittamassa Yliopistojen Aasia-verkoston tarjoamaa Aasian ohjelma -sivuainetta, voit yhdistää siinä aiemmin tehtyjä englanninkielisiä verkkokursseja ja uusia suomenkielisiä MOOC-kursseja, kunhan kurssit eivät ole aiheeltaan samoja.