MOOC: Johdatus Itä-Aasiaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johdatus Itä-Aasiaan (3 op)

“Vuoden opintojakso 2022”. Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta valitsivat tämän kurssin vuoden  opintojaksoksi!

 

Kieli: Suomi

Kurssin ajat:

 • Kurssin suoritusaika, syksy 2024

Järjestäjä: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto/Yliopistojen Aasia-verkosto

Opettaja: yliopisto-opettaja VTT Silja Keva. (silja.keva@utu.fi)

Tavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat  nyky-Itä-Aasian yhteiskuntien, politiikan, median ja talouden pääpiirteet, keskeiset haasteet ja toimijat ja tunnistavat keskeiset alueelliset kysymykset. Kurssi kehittää opiskelijan taitoja seuraavilla aloilla: tiedon hakeminen ja yhdistely, opitun soveltaminen, itsenäinen opiskelu, akateeminen kirjoittaminen.

Sisältö: Suomenkielinen oppikirja (saatavilla myös e-kirjana) ja verkkomateriaaleja, jotka johdattavat opiskelijan Kiinan, Etelä-Korean, Pohjois-Korean ja Japanin historiaan ja nyky-yhteiskuntiin. Kurssilla käsitellään alueen poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia peruspiirteitä ja nykyhaasteita.

Suoritustapa: 

 • Kurssi koostuu viidestä osiosta: johdanto, Kiina, Japani, Koreat, ja alueellinen yhteistyö Itä-Aasiassa.
 • Jokaiseen osioon kuuluu lukumateriaalia, verkkomateriaaleja ja erilaisia oppimistehtäviä kuten kysely- ja keskustelutehtäviä, tiivistelmiä, pohdintatehtäviä ja vertaisarvioituja kirjoitustehtäviä.
 • Opiskelijat suorittavat kurssin itsenäisesti ilman opettajan ohjausta.
 • Kurssi on kokonaan suomenkielinen.
 • Kurssilla ei ole tiukkaa aikataulua, vaan sen voi suorittaa kurssikauden aikana omassa tahdissaan.
 • Arvostelu: hyväksytty/hylätty
 • Kurssin oppikirja: Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi – johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin
  – Kirja on saatavilla yliopistojen kirjastoissa ja kunnallisissa kirjastoissa.
  – Kirjan voi myös ostaa UTUshop verkkokaupasta:

Kirjautumisohjeet kurssille:

Tämä maksuton kurssi on avoin kaikille Itä-Aasiasta kiinnostuneille.

Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat ja Aasia-verkoston itsemaksavat opiskelijat voivat tulla kursseille myös kurssihaun kautta, jolloin he saavat suoritetuista kursseista suoritusmerkinnän. Ohjeet kurssille hakemiseen löytyvät täältä.

Tälle kurssille voi myös hakea Turun avoimen yliopiston kautta.

Kurssi järjestetään DigiCampus-alustalla. Pääset kirjautumaan kurssialueelle joko Google-tunnuksillasi tai oppilaitoksesi HAKA-tunnuksillasi tältä DigiCampuksen sivulta. Näet kurssien rekisteröitymisajat DigiCampuksen sivuilta.

Todistus ja suoritusmerkintä:

Kun olet suorittanut kurssin kaikki vaadittavat tehtävät hyväksyttävästi, voit tulostaa DigiCampus-alustalta todistuksen kurssin suorittamisesta.

Jos sinut on hyväksytty kurssille Yliopistojen Aasia-verkoston kurssihaun kautta saat suoritusmerkinnän tehtyäsi kurssin hyväksytysti. Suoritusmerkinnät kirjataan kurssin päätyttyä Turun yliopiston opintorekisteriin, josta voit siirtää suorituksesi omaan yliopistoosi. Katso ohjeet Study Guide -opinto-oppaasta.

Jos sinut on hyväksytty tälle kurssille Turun avoimen yliopiston kautta, noudata avoimen yliopiston ohjeita suoritusten siirtämiseen.

Muut opiskelijat eivät saa kurssista automaattisesti suoritusmerkintää opintorekisteriin. Voit kysyä soveltuvasta oppiaineesta yliopistossasi/korkeakoulussasi voidaanko kurssin suoritus hyväksyä sinne.

Lisätietoja MOOC-kurssin suorittamisesta löytyy tältä sivulta.


Tätä kurssia voi täydentää Itä-Aasian uutismedia -kurssilla.  Kyseinen kurssi on maksuton Yliopistojen Aasia-verkoston haun kautta hyväksytyille opiskelijoille, mutta maksullinen opiskelijoille, jotka eivät ole kirjoilla Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistossa. Lisätietoja kurssista täällä.


Huom! Suomenkieliset johdantokurssit korvaavat aiemmat vastaavat englanninkieliset kurssit. Jos olet jo suorittanut jonkun englanninkielisistä johdantokursseista ja saanut siitä merkinnän yliopistosi opintorekisteriin, et voi saada vastaavasta uudesta kurssista enää uutta opintorekisterimerkintää. Voit kuitenkin halutessasi tehdä uuden MOOC-kurssin esim. tietojasi päivittääksesi ja saat silti kurssista DigiCampuksen todistuksen, vaikka opintopisteitä ei rekisteröidäkään tutkintoosi. Kirjaudu siinä tapauksessa kurssille suoraan DigiCampuksen kautta.

Jos olet suorittamassa Yliopistojen Aasia-verkoston tarjoamaa Aasian ohjelma -sivuainetta, voit yhdistää siinä aiemmin tehtyjä englanninkielisiä verkkokursseja ja uusia suomenkielisiä johdantokursseja, kunhan kurssit eivät ole aiheeltaan samoja.

Photo: Jukka Aukia