MOOC: Johdatus Etelä-Aasiaan

Southasia

Johdatus Etelä-Aasiaan (3 op)

Kieli: Suomi

Kurssin ajat:

  • Kurssin suoritusaika, kevät 2024: 5.2.-5.5.2024
  • Kevään 2023 kurssille voi kirjautua 5.2.-31.3.2024.

Järjestäjä: Kurssin järjestää Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus ja sitä koordinoi Yliopistojen Aasia-verkosto.

Yhteyshenkilö: yliopistonlehtori Outi Luova

Tavoitteet: Kurssilla opiskelijat tutustuvat Etelä-Aasian maiden lähihistorian päävaiheisiin sekä oppivat ymmärtämään alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat Afganistanin, Bangladeshin, Pakistanin ja erityisesti Intian nyky-yhteiskuntien kehityslinjat ja suurimmat haasteet. Kurssi kehittää opiskelijan taitoja seuraavilla aloilla: tiedon hakeminen ja yhdistely, opitun soveltaminen, argumentointi ja itsenäinen opiskelu.

Sisältö: Kurssilla keskiössä on Etelä-Aasian maiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen muutos kolonialismin jälkeisissä kansallisvaltioissa. Se käsittelee myös alueen valtioiden vuorovaikutusta sekä alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssi tutustuttaa opiskelijat erityisesti Intiaan: sen talouteen, nykykulttuuriin ja ympäristökysymyksiin.

  • Kurssi koostuu viidestä osiosta: Johdanto Etelä-Aasiaan; Kolonialismista kansallisvaltioihin: Etelä-Aasian lähihistoria; Yhteiskunta, politiikka ja kulttuuri; Talous ja ympäristö; Etelä-Aasia globaalissa kontekstissa.
  • Jokaiseen osioon kuuluu lukumateriaalia, verkkomateriaaleja ja erilaisia oppimistehtäviä kuten kysely- ja keskustelutehtäviä, tiivistelmiä, pohdintatehtäviä ja vertaisarvioituja kirjoitustehtäviä.
  • Opiskelijat suorittavat kurssin itsenäisesti ilman opettajan ohjausta.
  • Kurssi on kokonaan suomenkielinen.
  • Kurssilla ei ole tiukkaa aikataulua, vaan sen voi suorittaa kurssikauden aikana omassa tahdissaan.
  • Arvostelu: hyväksytty/hylätty
  • Kurssin materiaali:  kurssi perustuu juuri julkaistuun ensimmäiseen suomenkieliseen perusteokseen oman aikamme Etelä-Aasiasta:”ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA – Intia, Pakistan ja Bangladesh”. Voit tilata kirjan hintaan 20€ UTUshopista. E-kirja on myös saatavilla UTUshopissa ja maksaa 15€. Kirja on myös saatavilla ainakin Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen kirjastoissa.

Kirjautumisohjeet kurssille:

Tämä maksuton kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat tai Aasia-verkoston itsemaksavat opiskelijat voivat tulla kursseille myös kurssihaun kautta, jolloin he saavat suoritetuista kursseista suoritusmerkinnän automaattisesti. Kurssihaun ajankohdat ja hakuohjeet löytyvät täältä.

Kurssi järjestetään DigiCampus-alustalla. Pääset kirjautumaan kurssialueelle joko Google-tunnuksillasi tai oppilaitoksesi HAKA-tunnuksillasi tältä DigiCampuksen sivulta. Näet kurssien rekisteröitymisajat DigiCampuksen sivuilta.

Todistus ja suoritusmerkintä:

Kun olet suorittanut kurssin kaikki vaadittavat tehtävät hyväksyttävästi, voit tulostaa DigiCampus-alustalta todistuksen kurssin suorittamisesta.

Jos sinut on hyväksytty kurssille Yliopistojen Aasia-verkoston kurssihaun kautta saat suoritusmerkinnän automaattisesti tehtyäsi kurssin hyväksytysti. Suoritusmerkinnät kirjataan kurssin päätyttyä Turun yliopiston opintorekisteriin, jos voit siirtää suorituksesi omaan yliopistoosi. Katso ohjeet Study Guide -opinto-oppaasta.

Muut opiskelijat eivät saa kurssista automaattisesti suoritusmerkintää opintorekisteriin. Voit kysyä soveltuvasta oppiaineesta yliopistossasi/korkeakoulussasi voidaanko kurssin suoritus hyväksyä sinne.

Lisätietoja MOOC-kurssin suorittamisesta löytyy tältä sivulta.


Tätä kurssia voi täydentää Etelä-Aasian uutismedia -kurssilla, joka on maksullinen opiskelijoille jotka eivät ole kirjoilla Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistossa. Lisätietoja kurssista täällä.


Huom! Suomenkieliset johdantokurssit korvaavat aiemmat vastaavat englanninkieliset kurssit. Jos olet jo suorittanut jonkun englanninkielisistä johdantokursseista ja saanut siitä merkinnän yliopistosi opintorekisteriin, et voi saada vastaavasta uudesta kurssista enää uutta opintorekisterimerkintää. Voit kuitenkin halutessasi tehdä uuden MOOC-kurssin esim. tietojasi päivittääksesi ja saat silti kurssista DigiCampuksen todistuksen, vaikka opintopisteitä ei rekisteröidäkään tutkintoosi. Kirjaudu siinä tapauksessa kurssille suoraan DigiCampuksen kautta.

Jos olet suorittamassa Yliopistojen Aasia-verkoston tarjoamaa Aasian ohjelma -sivuainetta, voit yhdistää siinä aiemmin tehtyjä englanninkielisiä verkkokursseja ja uusia suomenkielisiä johdantokursseja, kunhan kurssit eivät ole aiheeltaan samoja.

Photo: Ji-Elle, Wikimedia Commons