Johdatus Itä-Aasiaan

kesä 2021, syksy 2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johdatus Itä-Aasiaan (3+2 op)

Vanha Contemporary East Asia -verkkokurssi uudistuu ja muuttuu  suomenkieliseksi MOOC-kurssiksi (3 op) ja uutismediakurssiksi (2 op)

From summer 2021 Contemporary East Asia course will be organised in a new MOOC format in Finnish, with 3 ECTS basic course and 2 ECTS media analysis essay.  

Järjestäjä: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto/Yliopistojen Aasia-verkosto

Opettaja: yliopisto-opettaja VTT Silja Keva. (silja.keva@utu.fi)

Aika: kesä 2021 (1.6-31.8)  ja syksy 2021 (1.10-15.12.2021)

Tavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat  nyky-Itä-Aasian yhteiskuntien, politiikan, median ja talouden pääpiirteet, keskeiset haasteet ja toimijat ja tunnistavat keskeiset alueelliset kysymykset. Kurssi kehittää opiskelijan taitoja seuraavilla aloilla: tiedon hakeminen ja yhdistely, opitun soveltaminen, itsenäinen opiskelu, akateeminen kirjoittaminen.

Sisältö: Suomenkielinen oppikirja (saatavilla myös e-kirjana) ja verkkomateriaaleja, jotka johdattavat opiskelijan Kiinan, Etelä-Korean, Pohjois-Korean ja Japanin historiaan ja nyky-yhteiskuntiin. Kurssilla käsitellään alueen poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia peruspiirteitä ja nykyhaasteita. Erillisellä Itä-Aasian media -kurssilla opiskelijat soveltavat oppimaansa tutustumalla Itä-Aasian maiden uutismedioihin ja niiden erityispiirteisiin ja tekevät oman ajankohtaisen uutisanalyysin maiden englanninkielisten sanomalehtien avulla.

Suoritustapa: 

  • Johdatus Itä-Aasiaan 3 op: Oppikirja, verkkomateriaaleja, verkkotehtäviä. Itsenäisesti suoritettava MOOC-kurssi. Kokonaan suomenkielinen.
  • Itä-Aasian uutismedia  2 op: Lukumateriaaleja ja verkkoluentoja. Materiaalit englanninkielisiä, mutta tehtäviin voi vastata suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Suoritustapa media-analyysiessee.
  • Kursseilla ei ole tiukkaa aikataulua, vaan ne voi suorittaa kurssikauden aikana omassa tahdissaan.
  • Jos aiot tehdä koko Aasian ohjelman tai Mini Minor -sivuaineen, ota koko 5 opintopisteen paketti tästä kokonaisuudesta.
  • Osta kurssiin kuuluva oppikirja: Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi – johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin UTUShop-verkkokaupasta. Kirjaa on saatavilla myös yliopistojen kirjastoissa ja kunnallisissa kirjastoissa.

 

Hakuajat: 

Kesälukukausi 2021 (kesä-elokuu): 29.3.- 25.4.2021.

Syyslukukausi 2021 (loka-joulukuu): 23.8. – 14.9.2021 

Hakuohjeet:

  • Kesälukukausi 2021: Täytä hakulomake Asianet.fi -verkkosivulla hakuaikana. Saat ilmoituksen hyväksymisestäsi kurssille pari viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen. Opetus alkaa kesälukukaudella 1.6.2021 Voit aloittaa silloin opiskelun ja suorittaa kurssin omassa tahdissasi. Kesälukukauden (2021) kurssi on testiversio, siihen voivat osallistua vain Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen tutkinto- ja vaihto-opiskelijat (JY, TaY, TY, TAMK, JAMK). Huom! Kesällä 2021 järjestetään vain 3 opintopisteen laajuinen peruskurssi.
  • Syyslukukausi 2021: hakuohjeet päivitetään myöhemmin. Syyslukukaudella (2021) 3 opintopisteen laajuinen “Johdatus Itä-Aasiaan” -kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Itä-Aasian media -kurssi (2 op) on avoin vain Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijoille.
Photo: Jukka Aukia