Johdatus Itä-Aasiaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syksy 2023

……………………….

Kieli: Suomi

Opintopisteet: 3 op + 2 op

Kurssin suoritusaika:
Johdatus Itä-Aasiaan (3 op), 2.10-17.12. 2023
Itä-Aasian uutismedia (2 op), 1.11. – 31.12.2023

Hakuaika: 21.8.-17.9, 2023 (katso hakuohjeet alta)

Turun yliopiston opiskelijat voivat hakea kurssille suoraan Pepin kautta.

Järjestäjä: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto/Yliopistojen Aasia-verkosto

Opettaja: yliopisto-opettaja VTT Silja Keva. (silja.keva@utu.fi)

Tavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat  nyky-Itä-Aasian yhteiskuntien, politiikan, median ja talouden pääpiirteet, keskeiset haasteet ja toimijat ja tunnistavat keskeiset alueelliset kysymykset. Kurssi kehittää opiskelijan taitoja seuraavilla aloilla: tiedon hakeminen ja yhdistely, opitun soveltaminen, itsenäinen opiskelu, akateeminen kirjoittaminen.

Sisältö: Suomenkielinen oppikirja (saatavilla myös e-kirjana) ja verkkomateriaaleja, jotka johdattavat opiskelijan Kiinan, Etelä-Korean, Pohjois-Korean ja Japanin historiaan ja nyky-yhteiskuntiin. Kurssilla käsitellään alueen poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia peruspiirteitä ja nykyhaasteita. Erillisellä Itä-Aasian media -kurssilla opiskelijat soveltavat oppimaansa tutustumalla Itä-Aasian maiden uutismedioihin ja niiden erityispiirteisiin ja tekevät oman ajankohtaisen uutisanalyysin maiden englanninkielisten sanomalehtien avulla

Kurssi koostuu kahdesta osiosta
Jos aiot tehdä Aasian ohjelman tai Mini Minor -sivuaineen, ota koko 5 opintopisteen paketti tästä kurssista.

1. Johdatus Itä-Aasiaan (3 op), 2.10 – 31.12.2023

Kaikille avoin MOOC-kurssi.

Kurssi perustuu oppikirjaan Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi – johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin. Kurssi suoritetaan itsenäisesti DigiCampus-oppimisympäristössä. Erilaiset verkossa suoritettavat tehtävät tukevat ja täydentävät oppikirjaa ja auttavat opiskelijaa soveltamaan ja pohtimaan oppimaansa. Monipuolisiin tehtäviin sisältyy mm. kysely- ja keskustelutehtäviä, tiivistelmiä, pohdintatehtäviä ja vertaisarvioituja kirjoitustehtäviä. Kurssi on kokonaan suomenkielinen.

Kurssin voi suorittaa kurssikauden aikana omassa tahdissa.

Osta kurssiin kuuluva oppikirja Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi – johdatus Itä-Aasian yhteiskuntiin UTUShop-verkkokaupasta. Kirjaa on saatavilla myös yliopistojen kirjastoissa ja kunnallisissa kirjastoissa.

Kurssin arvostelu: hyväksytty/hylätty

Jos sinut on hyväksytty tälle MOOC-kurssille (3 op) Aasia-verkoston tai Turun avoimen yliopiston kurssihaun kautta saat suoritusmerkinnän kun olet suorittanut kurssin hyväksyttävästi.

Voit myös kirjautua itsenäisesti MOOC-kurssille (3 op) 3.10-15.11.2022  ilman hakuprosessia. Jos kirjaudut kurssille itsenäisesti DigiCampus sivun kautta saat kurssin suoritettuasi suoritustodistuksen DigiCampus-alustalta.  Tässä tapauksessa, jos haluat kurssista suoritusmerkinnän kysy jo ennen kurssin alkua omasta oppilaitoksestasti hyväksyvätkö he tämän kurssin osaksi opintojasi.

2. Itä-Aasian uutismedia (2 op), 1.11. – 31.12.2023

Tälle kurssille voivat osallistua Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat, Aasia-verkoston itsemaksavat opiskelijat ja Turun Avoimen yliopiston opiskelijat. Kurssille otetaan korkeintaan 50 osallistujaa.

Tällä kurssilla pääset soveltamaan johdantokurssilla oppimaasi perehtymällä Itä-Aasian maiden uutismedioihin. Kurssi on tarkoitettu jatkoksi 3 op kurssiosiolle ja sen suorittaminen on edellytys tälle kurssille osallistumiselle.

Opiskelijat kirjoittavat media-analyysiesseen.

Kurssimateriaali sisältää tieteellisiä artikkeleita sekä uutistekstejä ja uutisvideoita. Materiaalit englanninkielisiä. Tehtäviin voi vastata suomeksi tai englanniksi.

Arvostelu: asteikolla “kiittäen hyväksytty” , “hyväksytty” tai “hylätty”.

Kurssi järjestetään http://www.digicampus.fi alustalla. Kurssin alkaessa saat opettajalta kurssin linkin ja kurssiavaimen.

Kurssille hakeminen:

Aasia-verkoston kurssihaku järjestetään haku elo-syyskuussa. Hakulomake ja lisätietoja haun tarkasta ajankohdasta ja hakuprosessista löytyy tältä sivulta.
Turun avoimen yliopiston kurssihausta löytyy tietoa tältä sivulta.

Johdanto Itä-Aasiaan MOOC-osion (3 op) voi myös suorittaa itsenäisesti kirjautumalla kurssille 3.10-15.11.2022 Google- tai HAKA-tunnuksilla  tältä DigiCampuksen sivulta.

Todistus ja suoritusmerkintä:

Aasia-verkoston tai Turun avoimen yliopiston haun kautta hyväksytyt opiskelijat, jotka suorittavat kurssin hyväksytysti, saavat suoritusmerkinnän. Suoritusmerkinnät kirjataan kurssin päätyttyä Turun yliopiston opintorekisteriin, josta voit siirtää suorituksesi omaan yliopistoosi. Katso ohjeet Study Guide -opinto-oppaasta.

Jos sinut on hyväksytty tälle kurssille Turun avoimen yliopiston kautta, noudata Avoimen ohjeita suoritusten siirtämiseen.

Johdanto Itä-Aasiaan MOOC -osioon (3 op) DigiCampuksen kautta itsenäisesti kirjautuneet opiskelijat saavat kurssitodistuksen suoritettuaan kurssin hyväksytysti, mutta he eivät saa suoritusmerkintää. Jos haluat suoritusmerkinnän, voit kysyä soveltuvasta oppiaineesta yliopistossasi/korkeakoulussasi voidaanko kurssin suoritus hyväksyä sinne.

Huom! Suomenkieliset kanditason kurssit korvaavat aiemmat vastaavat englanninkieliset kurssit. Jos olet jo suorittanut jonkun englanninkielisistä kanditason kursseista ja saanut siitä merkinnän yliopistosi opintorekisteriin, et voi saada vastaavasta uudesta kurssista enää uutta opintorekisterimerkintää. Voit kuitenkin halutessasi tehdä uuden MOOC-kurssin esim. tietojasi päivittääksesi ja saat silti kurssista DigiCampuksen todistuksen, vaikka opintopisteitä ei rekisteröidäkään tutkintoosi. Kirjaudu siinä tapauksessa kurssille suoraan DigiCampuksen kautta.

Jos olet suorittamassa Yliopistojen Aasia-verkoston tarjoamaa Aasian ohjelma -sivuainetta, voit yhdistää siinä aiemmin tehtyjä englanninkielisiä verkkokursseja ja uusia suomenkielisiä kanditason kursseja, kunhan kurssit eivät ole aiheeltaan samoja.

Photo: Jukka Aukia