”Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka” –kirjan julkaisutilaisuus

Nouseva Intia itseään etsimässä

Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka” –kirjan julkaisutilaisuus Turun kaupunginkirjaston studiossa keskiviikkona 15.2.klo 17.30-19.00.

Intia on saamassa keskeisen roolin maailmanpolitiikassa ja –taloudessa. Intia nousi viime vuonna maailman viidenneksi suurimmaksi taloudeksi BKT:lla mitattuna, ja se ohitti talouden koossaan entisen siirtomaavaltansa Iso-Britannian. Intian arvioidaan pian olevan väestöltään maailman suurin valtio.

Kirjan ”Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka” julkaisutilaisuudessa kolme kirjan kirjoittajista pohtii miten Intia pyrkii vakiinnuttamaan asemansa maailmassa, jonka poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus ei enää sijaitse itsestään selvästi Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa. Lisäksi kirjoittajat keskustelevat siitä, miten Intia kohtaa muutosten pyörteissä yhteiskuntansa moninaisuuden – maassa puhutaan yli sataa eri kieltä ja harjoitetaan kaikkia suuria maailmanuskontoja. Alueella asuvat ihmiset ovat jakautuneet lukemattomiin kasteihin ja yhteiskuntaluokkiin.

Median kautta Intiasta ja Etelä-Aasiasta välittyy hajanainen kuva, eikä alueesta ole aiemmin julkaistu suomenkielistä kattavaa perusteosta. Nyt julkaistu teos antaa työkaluja ymmärtää Intian sekä Pakistanin ja Bangladeshin yhteiskuntaa, taloutta, kulttuuria ja politiikkaa

Julkaisutilaisuudessa nykypäivän Intiasta keskustelevat Helsingin yliopiston Etelä-Aasian tutkimuksen yliopistonlehtori Mikko Autere ja väitöskirjatutkija Hanna Mannila, sekä Tampereen rauhan ja konfliktintutkimuskeskukselta eläköitynyt Jyrki Käkönen. Keskustelua ohjaa yliopistonlehtori Outi Luova Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksesta. Luovan luotsaama Yliopistojen Aasia-verkosto koordinoi kirjan julkaisun, koska se tarvitsi suomenkielisen perusteoksen Etelä-Aasiaa-käsittelevälle kurssilleen. ”Johdatus Etelä-Aasiaan” kurssi on nyt verkossa avoinna kaikille kiinnostuneille.

Kirjasta sanottua:

Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka on ajankohtainen teos maailman väkirikkaimmasta alueesta. Kattaahan Etelä-Aasia lähes puolet Euroopan pinta-alasta ja siellä elää yli kaksi miljardia ihmistä eli noin neljänneksen maapallomme väestöstä. Se on monimuotoinen sekamelska ristiriitoja, jännitteitä ja konflikteja, mutta Etelä-Aasia on myös ikivanhojen traditioiden, upeiden kulttuurihistoriallisten kohteiden ja henkisten perintöjen kuten joogan ja meditaation tyyssija.  Etelä-Aasian geopoliittinen painoarvo on noussut viime vuosikymmeninä ja myös vastaavasti sen merkitys maailmantaloudessa. Etelä-Aasiasta on julkaistu vähän yleistajuisia suomenkielisiä tekstejä, jotka kattavat laaja-alaisesti alueen historiaa, politiikkaa, yhteiskuntaa, ympäristöä ja kulttuuria.  Kirja on suositeltavaa luettavaa kaikille Etelä-Aasiasta kiinnostuneille, jotka haluavat sekä laventaa että syventää ymmärrystään
FT Olli Ruohomäki, Vieraileva johtava asiantuntija, Ulkopoliittinen instituutti

”Ajankohtainen teos, joka tarjoaa uutta tietoa Etelä-Aasiasta myös lukio-opetukseen. Sopii syventävien opintojen lukuaineistoksi yksittäisinä artikkeleina tai kokonaisuutena. Kiinni ajassamme, suomenkielinen, helppolukuinen – vahva suositus kouluihin!”
Elina Heikkonen, historian ja yhteiskuntaopin lehtori

Kirja on myynnissä UTUshopissa painettuna (20€) ja e-kirjana (15€).

Julkaisutilaisuuden päivänä 15.2. painettua kirjaa saa 15€ hintaan UTUshopista ja julkaisutilaisuudessa.

Kirjan julkaisija: Itä-Aasian tutkimus ja koulutuskeskus, Turun yliopisto, yhteistyössä Yliopistojen Aasia-verkoston kanssa.